Боядисване и подчертаване вкъщи – как да го извършваме правилно?

Не е нужно да тичате до фризьора или да имате неговите умения, за да боядисате косата си. Цветът на кичурите може да променя всеки от нас в уединението на собствения си дом. Въпреки това, преди изпълнението на тази процедура, трябва да сме уверени, че имаме всички необходими продукти и аксесоари. Също така може да се запознаете с няколко хитри трика по-долу.unnamed-file.jpg

Първо, трябва да определите нивото на оцветяване и какъв е цветът на косата към този момент. За да направите това, трябва да проверите дължината на вече изсветлената или боядисана коса. След това да проследите естествения си цвят; този в корените. Колкото по-тъмен е естественият Ви цвят, толкова по-трудно ще съвпадне със светла боя. Също така трябва да имате предвид, че някои коси са податливи на изсветляване и боядисване, а други не са.

Типът на боята зависи от естествения цвят. Ако имате светлокафяви кичури или светлорус цвят, тогава за да постигнете по-светли нюанси ще трябва да нанесете перманентна боя за коса, защото когато подчертаваме косата с нея, не трябва да използваме изсветлител. Говорим за супер-изсветляващи бои като Wella Koleston или L’Oreal Majirel.

При изсветляването на косата много важна роля има оксидантът. Концентрацията му зависи от естествения цвят на косата. Така: 6% оксидант изсветлява косата около един-два тона; 9% оксидант придава два-три тона; 12% осигурява три-четири тона. Запомнете, че когато използвате ултра-изсветляваща перманентна боя, не трябва да използвате допълнително оксидант, защото те изсветляват косата около четири и половина тона.

При изсветляване на косата, цветът винаги ще стане по-топъл. Ако искате да постигнете по-студени нюанси, тогава изберети оксиданти и боя за коса в по-студен нюанс. Колкото по-тъмна е естествената ни коса, толкова по-трудно ще стане студен нюанс.

Преди да направите процедурата с изсветляването, трябва да подготвите аксесоарите и боята. За боядисване вкъщи се нуждаете от: купичка, в която да смесите боята; плоска четка за нанасяне; латексови ръкавици за предпазване; щипка за коса; стари дрехи; четка за коса или гребен. След това разделяте косата на няколко малки отделни части и ги защипвате на върха на главата. Така някои по-леки кичури не могат да попречат по време на боядисването. Следващата стъпка е подготовка на боята за смесване, като се проследяват инструкциите на производителя.

Ако боядисвате косата си за пръв път, трябва да си направите тест за алергия. По този начин може да избягвате риска от алергии и възпаления. Косата Ви може да бъде леко мазна, докато я боядисвате. Това ще защити и нея и скалпа от евентуално увреждане. Частите, които ще боядисате не би трябвало да са твърде дебели – трябва да са около 1,5 см. След нанасяне на боята направете кок, разделете другите кичури, нанесете боя и ги добавете към кока. Дръжте боята върху косата само толкова, колкото е упоменато от производителя. Последната стъпка е измиването на косата два пъти, за да се отмие излишната боя от косата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *