Всичко, което трябва да знаете, за термозащитните продукти. Вижте нашият избор: термозащитни козметики за коса

Използването на термозащита е важна, ако не искате да се сдобиете с изтощена и суха коса. Това е единственият начин да защитите кичурите от вредния ефект на стилизиращите инструменти и топлината, която създават. Кои продукти могат да направят това по най-ефективния начин? Радваме се да ви представим тестваните и доказали се термозащитни спрейове.

Какво прави термозащитата толкова важна?

Използването на термозащита е ключов аспект от това да се приближите до сдобиването със здрава и силна коса. Когато не е защитена, тя бързо става чуплива, увредена и дори изтощена. Как се случва? Просто казано, в здравия косъм има вода. По време на сушене със сешоар или изправяне, температурата на водата се повишава и превръща в пара, която разкъсва повърхността на косъма, за да се изпари. По-притеснителното е, че кератиновите връзки също се разпадат, което бързо води до чупливост и дехидратация. За съжаление увреждането, случващо се по време на стилизирането с топлина е непоправило – красивият външен вид е загубен. За да предотвратите това, най-добре е да избегнете излагането на кичурите на лоши условия, вместо да се опитвате да възстановите състоянието им по-късно.

Как работи термозащитата?

Ако целта ви е да предоставите силна защита на косата си, трябва да откриете продукт, който да е направен от висококачествени съставки. Струва си също да изберете козметика, пълна с хранителни вещества, която има допълнителен подхранващ ефект. Как да разпознаете подобен продукт? Като погледнете списъка със съставките, разбира се. Висококачествената козметика съдържа поне едно от следните: растителни масла, протеини, екстракти от семена, витамин Е, пантенол.

В допълнение, за да бъде един термозащитен продукт ефикасен, той трябва да доставя бързи резултати. Но какви по-точно? Термозащитната козметика трябва да:

  • защитава косата от високите температури
  • да улеснява стилизирането
  • да фиксира прическата
  • да подхранва и подготвя
  • да не отнема от обема или да омазнява
  • да добавя блясък и гладкост
  • да е лесна за нанасяне
  • да предпазва косата от ежедневните агресори

За какво помага термозащитният продукт?

Защитата от топлината трябва да се смята за много важна от всеки, който използва често горещи стилизиращи инструменти – например сешоар, маша или преса.

Има много различни формули, така че в зависимост от нуждите и предпочитанията ви, можете да изберете измежду: мляко за коса, крем, масло и спрей. Последният, обаче, се оказва най-универсален, защото пасва на всички типове кичури и се нанася най-лесно.

Струва си да разберете, че термозащитата също е важна, когато прекарвате време на слънце. Косата трябва да е предпазена от високите температури и при посещение на сауна или солариум. Този продукт също е доказано полезен, когато прекарвате цял ден в стая с климатик.

Термозащитни продукти за коса – класация

nanoil ТЕРМОЗАЩИТЕН СПРЕЙ

Нашият избор: #1 Nanoil Heat Protectant Spray

влезте в официалния уебсайт – nanoil.bg

Този термозащитен спрей е направен по такъв начин, че да задоволи абсолютно всеки – от фризьорите до обикновените потребители. Формулата му заслужава медал, тъй като е обогатена с копринени протеини и витамин Е, създавайки силна термозащита, която е ефективна до 220 градуса. Nanoil Heat Protectant Spray предотвратява избледняването на цвета, възвръща блясъка, гладкостта и хидратацията. Той също така опитомява неконтролируемите кичури и ги прави здрави. За да се сдобиете с тези резултати, трябва да напръскате косата си с продукта от Nanoil и да я срешете – това е. Най-хубавото е, че цената въобще не е висока.

#2 L’Oreal Professionnel Hot Style Iron Finish

Това термозащитно и изглаждащо мляко се препоръчва за тези, които третират косата си с преса ежедневно. Благодарение на технологията HOT (Heat Optimising Technologies), този продукт започва да работи, когато бъде изложен на висока температура, преобразявайки неконтролируемата коса в гладка и бляскава. L’Oreal Professionnel Hot Style Iron Finish поддържа кичурите в безопасност благодарение на ксилозата и серамидите, които ги правят по-меки и еластични. Въпреки че потребителите харесват аромата, те не са толкова ентусиазирани от цената.

#3 CHI 44 Iron Guard

Този червен термозащитен спрей е познат с това, че контролира дори най-необузданите коси. Формулата е пълна с хидролизирана коприна, която е отговорна за поддържане на повърхността на косъма гладка, предотвратявайки загубата на хидратация по време на стилизиране с топлина. CHI 44 Iron Guard подобрява външния вид на безжизнената коса, правейки я копринено гладка. Още нещо положително, което трябва да се спомене, е, че козметиката е известна с това, че предоставя дълготрайна фиксация на прическата.

#4 Davines Oi All In One Milk

В това малко черно шише от Davines ще откриете формула, която се харесва на косата и е с аромат, описван като невероятен. Амазонското масло от руку е богато на бета-каротин, който възстановява уврежданията и предпазва косата от UV лъчите. Провитаминът B5 предоставя на сухата коса вода, докато аминокомплексът омекотява, подсилва и прави кичурите устойчиви на високи температури. Тази козметика се смята за луксозна, което отговаря на цената й. Казано е, че стига за дълго, което означава, че Davines Oi All In One Milk може да е добра инвестиция.

#5 Balmain Paris Thermal Protection Spray 

Този френски термозащитен спрей е направен, за да осигури силна защита за всеки, който обича да стилизира с топлина. Казва се, че предпазва кичурите от до 220 градуса, което се търси от повечето потребители. Няма нужда да чакате дълго, за да създадете защита около косъма, тъй като можете да преминете към стилизиране с топлина веднага след като напръскате Balmain Paris Thermal Protection Spray. С този продукт ще успеете и да се справите с цъфтежа и наелектризирването. Огромен плюс на формулата е, че в нея няма парабени и сулфати.