Деодорант или антиперспирант – кой е по-добър?

Деодорантите и антиперспирантите са две основни видове парфюмирани продукти, използвани за контрол на пота. Те се предлагат в целия разбир от формули, аромати и категории. За кой да изберете при пазаруване деодорант или антиперспирант, може би зависи колко ефективно искате да изгаряте пота. Но какво представляват те и кога да ги ползвате? Ние ще разчитаме една по една тези въпроси докато отговорим на въпроса „Деодорант или антиперспирант – кой е по-добър?”.

Какво е деодорант?

Деодорантите са предназначени да убият бактерията, отговорна за застаналия неприятен за иногда и неприятен за кожата. Това се осъществява чрез използване на антибактериални компоненти, като хидроксид намидония. Деодорантите не блокират известната секреция на сап и по този начин не могат да контролират миризмата. Така или иначе, те могат да предотвратят неприятието на запаха. Тези продукти също съдържат парфюми, с които да се постигне богат мирис.

Какво е антиперспирант?

Антиперспирантите са предназначени да блокират сап. Този процес става чрез използване на знакови алуминиеви соли и бистаризи. Като резултат на тези комбинации подвижат се жирните главици, разтоварвайки се през порите и блокирайки изхода на пота вечер. В допълнение към това, те са и овластени от парфюми, така че да прихванете идеален мирис. Едно голямо предимство на антиперспирантите е тяхната способност да траят до 24 часа. Нека да напомним, че деодорантите могат да са ефективни само до 12 часа.

Деодорант или антиперспирант – Кой е по-добър?

Изборът за деодорант или антиперспирант зависи от нужната контрола на пота. Например, ако само се потувате много тежко и миризмата на пота е проблем, следва да изберете антиперспирант. Той ще бъде добре да блокира известната секреция и ще държи до безпроблемно през цял ден. От друга страна, ак