За кого става класическият масаж?

unnamed-file.jpgПоне веднъж в живота всеки трябва да посети салон за красота за масаж. Защо? Причината е много проста. Масажът е изкючителна процедура за красота и здраве. Идеално релаксира тялото и ума.

Класическият масаж е един от най-популярните типове масажи. Действа върху кожата, подкожните тъкани, мускулите, сухожилията и кръвоносната и нервната система, чрез процедури на повърхността на кожата. Това означава, че благодарение на масажа не само подобряваме състоянието на кожата си, но и състоянието на цялото тяло. В общ план, можем да различим два типа класически масаж: цялостен и частичен. Първият, цялостен класически масаж, се свързва с цялото тяло, а частичният класически масаж – само с избрани части на тялото (горни и долни крайници, гръб, глава).

Класическият масаж има позитивно въздействие върху кръвообращението в кожните клетки и ускоряването на клетъчния метаболизъм, подобрява нервната проводимост, спомага за премахването на мъртви клетки, вентилира и подхранва кожата, повлиява на имунната система на тялото, подсилва сухожилията и свързаните към тях лигаменти, регенерира тъканите и мускулите. В допълнение, има релаксиращи и успокояващи свойства. Класическият масаж се препоръчва за хора на всяка възраст, от всеки пол, с всеки тип кожа и тяло. С доктор или масажист трябва да се консултират хора, които страдат от сериозни ревматични проблеми или кожни проблеми.

Не само салоните за красота и СПА центровете го предлагат. Класическият масаж се използва за лечение на ортопедични или неврологични заболявания, но също и при много други състояния. Спомага за отпускане на напрегнати мускули, регенерира сухожилията и овлажнява кожата. За да се направи лечебен масаж или класически масаж са необходими масла, кремове или лечебни мазила. Съставките, съдържащи се в тях, ще абсорбират много по-бързо, когато се комбинират с правилната масажна техника. Кожата и тялото ни ще бъдат много доволни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *