Какво е Минерална Козметика и защо тя е по-добра от Традиционните Козметики?

Минералната козметика бива издигната на края пред другите видове козметика. Всъщност, като отдавна любима сред хората, които се грижат за кожата си, минералната козметика има огромни предимства, които различните традиционни козметични продукти не предлагат. Тук подробно разгледаме, какво представлява минералната козметика и защо тя може да бъде по-благоприятна за по-чувствителната и по-склонната към алергия кожа от традиционните козметични продукти, които съдържат химикали.

Какво е Минералната Козметика?

Най-кратко определение, минералната козметика е козметика базирана върху минерални ингредиенти, от които понякога се използват и природни производствени процеси. Някои примерни минерални продукти могат да бъдат типични антиоксиданти и минерални природни талии – т.е. магнезиум, кристали, цитрин и други минерали -, коренни животни вещества също са включени. За разлика от традиционните козметични продукти, в минералната козметика не се използват вредни ингредиенти, като химични разтвори, парабени и др. Някои минерални козметични продукти могат дори да бъдат перфектни за алергична кожа поради липсата на химични ингредиенти и течности, използвани в традиционната козметика.

Преимущества на Минералната Козметика

По-добре предпазване и поддържане на здрава кожа е главното предимство на минералната козметика. Поради наличието на различни природни ингредиенти в продуктите, които я съдържат, тя може да подсили кожата си и да ѝ даде по-добър изглед. Минералната козметика е най-антиоксидантното и също най-увреждащо за кожата. Хранителните добавки и минералите имат ясни антиоксидантни ефекти, които работят добре за да защитят кожата от завръщането и благородно изглеждане. Тя може да подсили защитата на кожата, дифузира следа от акне и възстановява и подтисна кожата за да изглежда здраво