Как да се грижим правилно за косата?

unnamed-file.jpgНе е толкова лесно, колкото изглежда. Миете я, сресвате я, слагате балсам и все още няма ефект. Вероятно всяка от нас е имала лош ден за косата си. Нещо стърчи от едната страна, не можете да срешите друго от другата страна… Ако не искате да преминавате през това отново, тогава четете по-долу как трябва да изглежда правилната грижа за косата.

Как, кога и с какво да измиваме косата

Това е проблем за много от нас и отговорът е прост. Мийте косата си толкова често, колкото има нужда. Какво означава това? Някои от нас трябва да я мият всеки ден, а някои го правят по-рядко. Всичко зависи от типа на косата и козметиката, която използваме. Изберете шампоан, който отговаря на нуждите на косата Ви и се бори с пърхота, сухата и мазната коса. Важно е как мием косата си. Сложете шампоан на мокра коса и леко масажирайте скалпа с пръсти. Измийте косата си два пъти, защото само тогава се отървавате от пърхота, себума и други нечистотии. Отмийте косата със студена вода, за да уплътните кутикулите на косата.

За какво е предназначен балсамът?

Той е част от целия процес за грижа. Трябва да бъде избран спрямо типа на косата и кожата на скалпа. Балсамът ще подобри състоянието на кичурите, ще уплътни кутикулите на косата, ще спомогне за задържане на вода в косата и ще улесни ресането. Трябва да се приложи на измита и мокра коса, започвайки от половината на дължината им към краищата. След няколко минути трябва да се отмие. Трябва да го направите много старателно, така че остатъците да не отежнят кичурите, да не причинят раздразнения или омазняване на косата и скалпа.

Сешоарът, пресата за коса и машата са Вашите най-големи врагове!

Е, може би не изцяло. Въпреки това, сухата топлина ще лиши косата от овлажняване и със сигурност това няма да е добре за нея. Кичурите ще се изсушат, ще станат матови и чупливи, ще се появят цъфтящи краища. Трябва ли да спрете да използвате сешоар, преса за коса или маша? Не, но ги използвайте внимателно. Преди стилизиране с топлина, предпазете косата си с козметика. Дръжте сешоара на 20 см разстояние от главата, а след използване на преса за коса и маша нанесете балсам или друга овлажняваща козметика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *