Как да се грижите добре за кожата си?

unnamed-file.jpgВсяка жена би порязала себе си за красива и добре поддържана кожа. За щастие, козметиката и дерматологията са създали толкова много в наши дни, че с малко желание можем да имаме здрава кожа! Всичко, което трябва да направите е да посветите малко време сутрин и вечер за правилно почистване и прилагане на тоник за лице.

Няма такова нещо като невъзможно! Дори най-сериозното акне и черни точки могат да бъдат победени. Но преди да се заемете с това, трябва да разберете какъв тип кожа имате и каква козметика ще бъде най-добра за Вас. Така че, има четири типа кожа: смесена кожа, нормална кожа, суха кожа и мазна кожа. Всеки един тип се нуждае от различна грижа, различна козметика и процедури. Въпреки това, има нещо, което е валидно за всички типове кожа – това е схемата, към която трябва да се придържате за всекидневна грижа за кожата.

Всеки тип кожа се нуждае от дълбоко почистване. Трябва да се прави сутрин и вечер. Сутрин това освежава и подготвя лицето за грим; вечер трябва да използваме продукт за почистване на грим и да освежим кожата преди сън. Трябва да запомните едно правило: за почистване и измиване е абсолютно забранено да се използва сапун. Причинява раздразнения и изличава естественото pH, води до изсушаване. Много по-добра и ефективна ще бъде козметика от аптека, която овлажнява, не съдържа парабени или аромати и други вредни съставки.

Следваща стъпка е прилагането на тоника. Сутрин може да използвате плодов тоник, който ще освежи, почисти и пробуди кожата на лицето. Може да използвате и не мазен продукт, който ще спомогне за премахване на грима, но и за премахване на излишния себум и микроби от повърхността на лицето. След това се нанася маска за лице за Вашия тип кожа. Това ще тонизира кожата. Помнете, че трябва да отмиете маската след времето, което е упоменато на опаковката от производителя.

Последната стъпка в грижата за кожа е нанасянето на крем. Точно като всеки друг продукт, това трябва да е подходящо за кожата Ви и нейните нужди. Дневният крем може да се използва като основа за грим. Нощният крем, обаче, ще регенерира кожата, което е много важно. Защо? Защото именно вечер се произвеждат нови клетки и се нуждаят от подхранване и подсилване. Кремът трябва да се нанася чрез потупване на лицето с върха на пръстите, като се избягва зоната около очите. Такова нанасяне с елемнти на масаж ще подобри кръвообращението и ще отпусне кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *