Как да създадете грим Pop Art/Comic Book?

pop-art.jpgКарнавал, костюм за Нова година, комикс облекло или карнавал на студенти? Поп арт стилизацията винаги е добро решение! Комикс гримът ще направи лицето Ви да изглежда нереално и в комбинация с цветна стилизация може да изглежда спиращо дъха. Вижте няколко прости стъпки, за да направите Pop Art грим.

От какво се нуждаете?
  1. Естествен фон дьо тен или (за да се подсили ефекта) изсветлител за тен.
  2. Черна очна линия (най-добре водоустойчива) или дълготраен молив за очи.
  3. Блестящи сенки за очи, например, светложълто, розово и т.н.
  4. Светла пудра (по-добре ще бъде матова, отколкото подчертаваща).
  5. Увеличаваща дължината спирала или изкуствени мигли.
  6. Червен и лек молив за устни или руж със същия цвят.
  7. Тъмно и експресивно червило.
  8. Бял руж за лице (не е задължително).
Приложете фон дьо тен и руж

Започваме Pop Art грима, както всеки друг грим, с фон дьо тен. По-светлият тон ще придаде изкуствен вид на лицето, а това е желаният ефект при този грим. Въпреки това, твърде много бяло няма да изглежда добре. На бузите трябва да сложим светъл матиращ руж без блестящи частици.

Придайте силен акцент на клепачите и устните

Целият горен клепач трябва да бъде покрит със сенки в избрания цвят. Палитрата е безгранична (жълто, червено, розово, синьо, виолетово или зелено), но е важно цветът да бъде матиращ или много кадифен. Нанасяме го без смесване и оставяме неочертани краища. Върху устните трябва да прилагаме тъмно и експресивно червило, например, червено, виолетово или кафяво.

Подчертайте краищата с очната линия

В Pop Art грима е много важно да се очертаят краищата, точно като в комикс скеч. С черна очна линия подчертайте не само горния и долния клепач (може да свържете линиите със скициране на изкуствени мигли), но също и веждите (изострени, изкуствени и преувеличени), ръбовете на сенките за очи и червилото. Трябва да контурираме лицето с черни линии по бузите, мостът на носа, брадичката и около лицето.

Направете комикс герой на лицето

Червеният молив за устни или руж са страхотни за поставяне на точки из цялото лице. По този начин ограничаваме ефекта на запълването на точките на контурите от комикс книгите.

Добавете малко дълбочина на грима

Тази стъпка е опционална. Можем да добавим леки точки с бял руж на долната устна, за да придадем 3D ефект на Pop Art стила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *