Кои са разликите между BB, CC и DD кремовете?

BB кремът е революционизирал пазара на козметика. Обаче от известно време можете да срещнете CC и DD кремове. Как тази козметика се различава от предходната? Какви свойства имат BB, CC и DD кремовете и за какво са предназначени?

BB крем – свойства

BB кремът се набавя от Азия, където жените са използвали тази козметика от 80-те. Малко хора знаят, че BB кремът е изобретен в Германия; трудно е за вярване, тъй като се популяризира от азиатски момичета. Първоначално BB кремът е бил елитна козметика, която се е използвала само от корейски актриси, но това се е променило. Днес жените от цял свят го използват всекидневно.

Азиатските момичета са известни с безупречната си кожа, ето защо в близките години европейските и американските козметични фирми са били нетърпеливи да използват формулата на BB крема. В момента почти всяка марка има своя собствена версия на този козметичен продукт в офертата си.

Абревиатурата „BB“ произлиза от имената „балсам за недостатъци“ („Blemish Balm“), „балсам за разкрасяване“ („Beauty Balm“) или „основа за недостатъци“ („Blemish Base“). Те всички се отнасят за всестранните свойства на този козметичен продукт, който комбинира ефектите на фон дьо тен, овлажняващ крем и коректор. Много от оригиналните BB кремове съдържат допълнителна защита от слънце, защото азиатските момичета предпочитат да стоят настрана от слънцето. Тази тенденция е била имитирана и от някои европейски производители на BB крем.

BB кремът замества няколко различни козметични продукта, което е голямото му преимущество. Последователите на този козметичен продукт го използват вместо крем, коректор, основа за фон дьо тен и като фон дьо тен.

BB кремовете основно хидратират, матират и уеднаквяват кожата, а някои от тях допълнително я изсветляват. Оригиналните BB кремове съдържат силикони, които изглаждат кожата и замаскират минимални белези, особено белези след акне.

BB крем – за кого е предназначен?

BB кремът е основно предназначен за тинейджъри, защото тежкият фон дьо тен не се препоръчва за тяхната деликатна, млада кожа. Понеже този козметичен продукт се справя с много несъвършенства и в същото време не претоварва кожата, по-старите жени също могат да го използват. Обаче ако имате проблематичен тен, само CC крем ще отговори на нуждите Ви.

CC крем – свойства

CC кремовете се считат за подобрена версия на BB кремовете, защото като последните подхранват кожата, но осигуряват пълно покритие.

Абревиатурата „CC“ означава имената „крем за контрол на цвета“ („Color Control Cream“), „цвят и грижа“ („Color and Care“) или „цвят и коригиране“ („Color and Correct“). Всички тези изражения се отнасят до действието на козметичния продукт, което се състои в прикриване на несъвършенствата и подобряване състоянието на тена.

CC крем – за кого е предназначен?

CC кремът няма да отговаря на нуждите на жени, които имат сериозни кожни проблеми като дълбоки белези, тежко кожно обезцветяване или възпаление. Тези видове несъвършенства изискват специално третиране и няма начин да се замаскират.

BB крем и CC крем – сходства и разлики

CC кремът е базиран на формулата на BB крема, а е създаден за по-проблематична кожа. Ефектът на CC крема, както и BB, е базиран на комбинация от коректор и фон дьо тен, като последното показва по-силни прикриващи свойства. CC кремът цели основно промените при матиране на тежки кожни промени като акне, белези от акне, разширени вени, разширени капиляри и червенина, докато лечебните му свойства са на втори план. BB кремовете са точно обратното. Основната им задача е да ускори регенерацията на раздразнената кожа. Затова разликата е лесна за разпознаване: CC кремът прикрива по-добре от BB крема и допълнително изсветлява кожата, но от друга страна не поддържа лечението на лезии, толкова ефективно като BB крем, чиито антисептични и антивъзпалителни ефекти са неоспорими.

DD крем – свойства

Абревиатурата „DD“ означава „динамично може всичко“ („Dynamic Do-All“). DD кремът комбинира ефектите на BB и CC кремовете и в допълнение съдържа противобръчкови съставки. По тази причина се бори с признаците на стареенето на кожата и замаскира фините бръчки.

DD кремът е създаден, за да осигури дори по-добра грижа и прикриващи ефекти от предшествениците си, както и да хидратира кожата на лицето. Въпреки това, трябва да остане козметика с лека консистенция.

DD крем – за кого е предназначен?

DD кремовете имат по-високи балсамни свойства от BB и CC кремовете. Главната им отличителна черта е целевата група – DD кремовете са предназначени за жени със зряла и изискваща кожа. Затова свойствата на този козметичен продукт, които не са само прикриващи, а имат и антибръчкови и изсветляващи агенти, целят предотвратяване на процесите на стареене на кожата и облекчаване на признаците на изтощение.

BB крем, CC крем и DD крем – как се различават един от друг?

Ако погледнем назад, може да се заключи, че BB кремовете са се доказали основно в групата на тинейджърите и жените, които не изискват пълно покритие или свойства със специална грижа от фон дьо тена. CC кремът осигурява покритие за жени с проблемна и обезцветена кожа. На свой ред, DD кремът е създаден за увеличаване на балсамния ефект и задоволяване на нуждите на зрялата кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *