Контуриране на цвят и клоунско контуриране – какво е това?

unnamed-file.jpgКонтурирането не е толкова нова техника при правенето на грим, но напоследък печели все по-голяма популярност чрез жени, които слагат грим само за определени случаи. Миналата година ставаше дума за стробинг (светлинно контуриране) и традиционно бронзантно контуриране. Напоследък популярно става т.нар. контуриране на цвят. Какво е клоунското контуриране? Как действа контурирането на цвят?

Контурирането на цвят, както звучи и от самото име, е правене на контурир с цвят. За да се направи, вместо традиционни бронзъри се използват цветни коректори. Този метод идеално подчертава лицевия контур и покрива всички несъвършенства на кожата. Как действа? Прилагаме едновременно коректори в много различни цветове, в зависимост от нуждите на кожата. В областите, където обикновено подчертаваме (центъра на челото, мостът на носа, бузите) приложете коректор в зелени или жълти нюанси. Зеленият коректор ще бъде страхотен за прикриване на пъпки и зачервявания. В областта на очите приложете оранжев коректор, или червен, ако имате големи черни кръгове около очите. В областите, които традиционно помрачаваме, приложете бежов или кафяв коректор. В горната част на челото сложете виолетов коректор, а на бузите направете розови кръгове, за да създадете ефект на изчервяване.

Може ли ефектът за контуриране на лице да бъде постигнат с употребата на цветове? Гримьорите влогъри ни убеждават, че е възможно. Контурирането на цвят е ефективно, естествено и по-изсветляващо за кожата. Всичко зависи от правилното поставяне на цветовете и преливането им (най-добре с тампон) по такъв начин, че ръбовете им да се сливат идеално с кожата и да създават естествен ефект. Най-важната част от контурирането е да прелеетецветовете, докато не се слеят в кожата и не се постигне естествен вид.

От къде идва идеята за използване на коректори вместо фон дьо тен, бронзъри или хайлайтъри? Контурирането на цвят е тенденция започната от 17-годишното момиче влогър от Tiana Cosmetics channel, Tiana идва от Vancouver. Тя тества козметика, създава пътеводители за грима и преподава грим. В едно от нейните видеа тя представя алтернативен метод на традиционното, тежко контуриране; използва само цветни коректори. Tiana доказва, че контурирането на цвят може лесно да замени дебелите пластове покриване с фон дьо тен, бронзър или хайлайтър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *