Масаж и дълбоко овлажняване на косата: Всичко, което трябва да знаете

Hair care image

На косата също както и на кожата ни, й е необходимо тялото да й дава подхранване и хидратация. Това е особено важно предвид факта, че косата ни е непрестанно експонирана на различни външни вредители, на боядисване и на различни модни течения. Затова в следващите абзаци ще ви представим две основни грижи за косата: масаж и дълбоко овлажняване.

Масаж на косата

Hair oiling image

Масажът на косата с масло е една от най-старите и ефективни техники за подхранване и подобряване на здравето и дебелината на косата. Той благоприятства растежа на косата и я направя бляскава и подхранена.

Обикновено се удвоява с дълбоко овлажняване, което помага на косата да се възстанови после уврежданията, причинени от употребата на сушилки, преси за коса и други стилизиращи инструменти.

Как се прави масаж на косата с масло?

  1. Първо, загрейте малко косметично масло (например кокосово, арганово или масло от розмарин) няколко минути до умерена температура.
  2. След това нежно масажирайте власището си с избраното от вас масло.
  3. Оставете маслото да действа върху власището ви за няколко часа (или през нощта, ако е възможно).
  4. Накрая, изплакнете косата си както обикновено и повторете процедурата поне веднъж седмично за най-добри резултати.

Дълбоко овлажняване на косата

Deep conditioning image

Дълбокото овлажняване е от съществено значение за здравата и блестяща коса. То подхранва косата, попълва различните нива на повреда и връща естествения и бляскав вид на кщите.

Как се прави дълбоко овлажняване?

  1. Приложете дълбоко овлажнител от корените до краищата на косата.
  2. Оставете го да подейства върху косата ви за най-малко половин час.
  3. Можете да увеличите ефекта, като след това накачите върху косата си шапка или хавлия и стоят по-дълго време.
  4. Изплакнете дълбоко овлажнителя и оставете косата си да се изсуши естествено.

Докато масажът на косата с масло осигурява хидратация и подхранване на косата отвътре навън, дълбокото овлажняване иде от вън на вътре. Те са като две страни на една монета, едната не може да функционира без другата. Прилагайте тези два процеса веднъж седмично и ще осигурите на косата си това, от което тя има нужда за да бъде здрава и бляскава.