Масаж и интензивна подхранваща маска за косата

Днес ще говорим за два основни стъпки във всяка рутина за грижа за косата – масажа и интензивната подхранваща маска. Добрата новина е, че много дълбоко подхранващи третмани могат да се извършват у дома, бързо и лесно

Защо да масажираме скалпа?

Scalp massage

Масажът на скалпа е важен, защото редовните масажи стимулират кръвообращението в скалпа, подобряващи доставката на кислород и хранителни вещества до фоликулите на косата. Ето защо той води до засилване на космените корени и подпомага за борбата със сухотата и пърхота на косата.

Как да масажираме скалпа?

Можем да извършваме сам масаж на скалпа, като използваме пръстите си или специална четка. Масажът е добре да продължи около 5-10 минути, за да има оптимален ефект.

Възможно ли е прекалено много масаж?

Макар и масажът да е полезен, прекалено много скалпов масаж може да доведе до нараняване или дразнене на кожата. За най-добър резултат, стремете се към масаж на скалпа от 5 до 10 минути на ден.

Интензивни подхранващи маски за косата

Hair mask

Вторият метод за поддържане на здрава и силна коса е използването на интензивни подхранващи маски за косата. Това са трайни продукти, които са формулирани за да подобрят състоянието на косата и да предотвратят бъдещи повреди. Тези вътрешни хидратиращи третмани възстановяват влажността и протеините, нарушени от стилизация, термична обработка и агресивни продукти за косата.

Какви типове маски за коса съществуват?

В продължение на годините са създадени различни видове маски за коса, с всевъзможни съставки и формули. Някои от типовете маски за коса, които са популярни сред потребителите включват:

  • Маски за коса с арганово масло
  • Протеинови маски за коса
  • Маски за коса с кокосово масло
  • Маски за коса с олио от чаено дърво
  • Маски за коса със зехтин

Използването на маскими следващи такива продукти с първокласните съставки, вие може да изберете най-добрия вариант, подходящ за вашата коса и вашите нужди.

Олио против подхранваща маска?

Много хора се питат дали трябва да използват масло или подхранваща маска за косата си. И двете са добри варианти, които допринасят за косата, но има някои разлики между тях.

Маслата за коса обикновено се използват с цел уплътняване и защита на косата, като същевременно предлагат дълбоко хранение. Те също така предпазват от вредните въздействия на околната среда и термичната обработка на косата.

Олеиновите маски съдържат омекотяващи, подобряващи текстурата и подхранващи съставки, които влизат в косъма и ѝ предоставят необходимите хранителни вещества.

Заключение

За да имате красива, забележима и здрава коса е необходимо да инвестирате време в обичайната грижа за косата ви. Основните стъпки за поддържане на косата ви здрава са лесни, но все пак важни. Не изпускайте тях – масаж на скалпа и използване на подхранващи маски, ище ги видите значителната промяна.

Нека вашата коса блести и изглежда най-добре, инвестирайки в правилната грижа!