Най-добри практики за нанасяне на грим

Красотата идва отвътре, но когато имаме нужда от допълнителна доза увереност за специална нощ или важен бизнес среща, гримът може да е нашият най-добър приятел. За да изглеждате и да се чувствате най-добре, е важно да знаете как да използвате грима си правилно. Ето някои от най-добрите практики за нанасяне на грим.

Подготовка на кожата

Всяко добро нанасяне на грим започва с добре подготвена кожа. Измийте лицето с леко почистващо средство и топла вода, за да премахнете замърсяванията и излишната мазнина. Използвайте хидратиращ крем и прекарайте няколко минути, докато той се абсорбира наистина добре преди да започнете да работите с грима.

Избор на правилните продукти

Изборът на правилния тон за вашата кожа може да бъде свързан с проблеми, но е ключов фактор за придаване на естествен и гладък завършек. Винаги тествайте нов фон дьо тен или коректор на врат или челюст, за да се уверите, че съответства на цвета на вашата кожа.

Използвайте прах и основа правилно

Онова, което сложите под грима си, е толкова важно, колкото и самият грим. Основата създава гладка, равномерна повърхност и може да помага на грима да продължи по-дълго. Прехвърлете праха леко по лицето, като наблегнете на румениците и Т-зоната, където има по-голяма вероятност кожата да поразити по време на деня.

Блендиране е ключово

Един от най-важните върхови слоеве на грима е правилното блендиране. Без значение дали предпочитате гъби, четки или пръсти, уверете се, че сте разнесли грима еднакво и навсякъде.

Използвайте малко от всичко

Макар и да е лесно да изпаднем в изкушението да сложим много грим, особено когато се стремим към по-интензивен вид, е важно да си спомним, че по-малко е повече. Началото с тънък слой грим и го увеличаване постепенно ще създаде по-естествен вид и ще предотврати пресилен изглед.

Makeup application

Заключване на грима

Заключването на грима ви може да помогне да пребиете влагата и да се уверите, че гримът ви ще издържи през целия ден или нощ. Използвайте спрей за закрепване на грима за дълготрайно прилепване.

Не забравяйте очите и устните

Очите са огледалото на душата, а устните могат да изразят толкова много думи без да кажат нищо. Използвайте малък върху веките, за да придадете допълнителна дълбочина на очите, и не забравяйте да използвате балсам за устни преди да сложите червило, за да се поддържат гланцовите ви устни.

Гримът може да бъде забавен и да вдъхва увереност, но не забравяйте, че вие сте красиви точно такива, каквито сте. Използвайте своя грим като инструмент, за да подчертаете и изразите своята естествена красота, а не да я прикриете. Следвайте тези най-добри практики за нанасяне на грим, за да впечатлите всеки път, когато крачите навън.