Невероятните характеристики на кокосовото масло – факти, които може да не знаете

Кокосовото масло е произведение на пържено кокосово семе и е било използвано за дълго време в традиционните култури на Азия и Близкия Изток. Голямата популярност на кокосовото масло в последните години може да бъде задавана на множество фактори, включително цената, комплексната негова химия, аромата, наличието на ползи за здравето и дори достъпност. По подобен начин, кокосовото масло се справя с възглавничеството на маслата с високо съдържание на ментен мастен мазнини (MUFAs).

Но кокосовото масло е по-малко познато еднакво за техните изключителни характеристики – техните многообразни антиоксиданти, липозиди и минерали. В тази статия ще го забелязваме как източник на здраве и подхранване и подхранване и задастаме въпроси за техните невероятни свойства.

Какво представлява кокосовото масло?

Кокосовото масло е съставен продукт на пържено и измлечено кокосово семе. В зависимост от производствения метод, минимум 70% от маслото в него е ментен мастен мазнини (MUFAs), 20% е палмитен мазнини (PV) и 8% е стиваридни мазнини (SFAs). То има прилично високо съдържание на антиоксиданти, действащи като естествени предъявители на антимикробни проперти. А също така е полезен източник на палмитози, ментенози и стиваридни мастни киселини.

1. Здравословни предимства

Кокосовото масло е вече представен като предоставящо множество характеристични за здравето предимства. То се активно използва в домашните лекарства и е било посветено дори на терапиите на заболявания. На Jordan Valley University в американския щат Айова се осъществява изследване, което проучва защо кокосовото масло може да управлява коронарен стеноз от възглавничество на MUFAs.

Много от техните ползи за здравето се дължат на ценните антиоксиданти, съдържащи се в кокосовото масло. Това може да помогне при диабет, ослабване на пристрастията към наркотици и пре