Нулеви отпадъци за кожа и коса: Как да бъдем еко-ориентирани и да спрем да губим козметика?

С околната ни среда даваща предупреждения за зле обстоятелства, социалната инцлицитет и семействата започват да се ориентират към модерни практики по ориентация към природата, като екологичните подходи в ежедневния ни живот. Норма се интегрира в приложимите ни продукти, които осигуряват уеднашеност и про-хранително здраве, без да копмромитираме ни екологичното околно себе си. Едва ли не е важно, че също така трябва да внимаваме и при избора на продуктите за екологична козметика.

Екологичното мислене и нулето отпадъци за козметика съчетават всички предимства на вътрешната и външната маска. Знаете ли ви, че сред общогородската маса на отпадъците, порядък десетина процента произходят от козметичните продукти? Това не се отнася до стандартните отпадъци от домакинската дейност – кадъри, пластмаси, бутилки и т.н. – за които вече са измислени мерки за установяване на защитата на околната среда. Козметичните отпадъци, обаче, по-трудно могат да се превърнат в природни ресурси.

Защо отпадъците от козметиката са проблем?

Пълните ни кутии с козметика представят уникална проблема за нашата среда. Няколко от тях са произведени от използване на ivan химически разтвори и твърди материали, които по-късно не могат да се измислят. Например, синтетичните димери в различните козметични продукти (теме и кремове, румяна, хайлайтъри и т.н.) излизат лесно в водата за активиране и придобиват наистина зле свойства за природата.

Проблемът по-голям от енергийните ресурси във връзка с козметичните продукти идва от самите техники за доставяне и упаковане. Много пакети и кутии са произведени от пластмаса, която по-късно премина през велико мащабиране и ще останат сред нашите гърнещи доставки още през десетина години. Още повече, че даже когато пластмасеният контейнер е преработван, той