Практически съвети за грижа за кожата директно от дома

Всички ние сме били свидетели на драматичните промени в нашия живот през последните месеци. Извнредното положение поради пандемията от коронавирус ни отдели от стандартните ни ритуали за красота, като салоните и спа центровете бяха затворени за определен период от време. Консуматорите по целия свят внезапно се оказаха на карантина в своите домове, изправени пред предизвикателството да поддържат грижата за кожата на високо ниво с ограничени средства и ресурси.

Защо е важно да поддържаме редовна рутина за грижа за кожата дома?

Кожата е най-голямото и видимо орган на тялото, което изисква редовна грижа и внимание. Тя защитава вътрешните ни органи от бактерии, вируси,
прах, слънчеви лъчи и други вредни агенти.

Рутинен домашен ритуал за грижа за кожата

Въпреки че грижата за кожата може да не изглежда особено научна,
е важно да я планирате и проследявате напредъка си. Ето някои стъпки,
които можете да включите във вашата домашна рутина за грижа за кожата:

1. Почистване

Почистването е първата и най-важна стъпка в грижата за кожата. То помага за премахването на замърсявания, бактерии, мъртви кожни клетки и излишни мазнини.

2. Тонизиране

Тоникуването е следващата стъпка, която може да помогне да се премахнат остатъците от мазнини и замърсявания, които измиването може да не е успяло да отстрани.

3. Хидратация

Хидратацията е съществен аспект от грижата за кожата. Като използваме хидратиращ крем или серум, ние връщаме влагата на кожата, която е загубила през деня.

Локални продукти за грижа за кожата

В много случаи, някои от най-ефективните продукти за грижа за кожата можем да открием, чакайки нас у дома. Продуктите, които се използват за готвене,
могат да се превърнат в отлични средства за грижа за кожата.

Заключение

Грижата за кожата дома не е само ефективна, но и повече от задоволителна.
Поддържането на правилна рутина може да ви помогне да поддържате кожата си здрава и сияйна, дори и в най-тежките времена.