Грим продукти за начинаещи

Makeup for beginners

При избора на гримови продукти, хората често се заплитат във вариетета от марки, продукти и цветове. Ето защо, нашата статия за днес е посветена на всички начинаещи в умението на грима.

С какво да започнем

Експертите в грима препоръчват да започнем с основните продукти и постепенно да добавяме нови. Истинското умение в гримирането излиза навън, когато се умеем да гримираме с малко продукти, но правилно и с точност.

Фон дьо тен

Foundation
Фон дьо тен

Фон дьо тенът е един от най-основните гримови продукти. Той служи за изравняване на тена на лицето и за скриване на несъвършенствата. При избора на фон дьо тен, е важно да мислим за нашия тип кожа. Например, ако имате мазна кожа, изберете матиращ фон дьо тен.

Коректор

Concealer
Коректор

Коректорът също е важен продукт в грима.Той помага за скриване на по-сериозните несъвършенства, като пъпки или тъмни кръгове под очите.

Пудра

Powder
Пудра

Пудрата е последният стъпка в основата на грима. Тя помага за фиксиране на фон дьо тена и коректора, като допълнително матира кожата.

Очна линия

Eyeliner
Очна линия

Очната линия е продукт, който може да променя цялостния ви вид. За начинаещи, препоръчваме да използвате гел или молив за очи, защото те са по-лесни за управление.

Спирала

Mascara
Спирала

Спиралата е ключов продукт, който помага очите да изглежда поголеми и по-изразителни. Изберете спирала, която подходяща за съответния повод – една за всеки ден и една за специални случаи.

Червило

Lipstick
Червило

Червилото е финалният щрих във вашия грим. То може да даде изразителност на вашия образ и да ви отличава от околните.

Заключение

Гримът може да бъде сложен и труден за всеки начинаещ, но винаги е възможно да овладеем основите. Бъдете търпеливи и настоятелни и ще научите всичко, което трябва да знаете.Надяваме се, че тази статия ви е била полезна и задава пътя към вашата гримова готовност.