Как да се грижите за косата си в спокойното уединение на домакинството?

unnamed-file.jpgНай-страхотната принадлежност на жените е дългата и красива коса. Нищо чудно, че всяка от нас иска да се грижи по най-добрия начин за косата си. Съвременният пазар е пренаситен с продукти за коса, които ще я подхранят много ефективно. Въпреки това, за Вас ще бъде най-подходящо, ако започнете грижите от самото начало. Не трябва да харчите цяло състояние, за да го правите. Това, от което имате нужда са няколко сигурни техники, които можете да прилагате вкъщи. Главният въпрос е как да се грижите за косата си вкъщи?

Започнете с балансирана диета

Това, което ядем има пряко влияние върху клетките в нашето тяло. Колкото повече вредна храна приемаме, толкова по-голям шанс имаме косата да загуби естествения си блясък. За да премахнете всички лоши ефекти и да подобрите качеството на косата си, трябва да добавите към диетата си няколко хранителни продукти. Повечето от тях, храни богати на цинк и силиций, са риба, морски дарове, трици, овесени ядки, пълнозърнести храни и бобови растения (фасул, бакла, грах, леща и други). Друго важно нещо е доставянето на достатъчно витамини, повечето от които В витамини, които можете да откриете в ядките, булгура, бадемите, свежите зеленчуци, плодовете и подобни. Хубаво за Вашата коса ще бъде приемът на моркови, портокали, магданоз, картофи или спанак, които са богати на фолиева киселина.

Важността на хидратацията

Много важно за балансираната диета е поддържането на високи нива вода в тялото, тъй като водата съставлява 60% от телесната маса на човека. Добре хидратираният организъм е способен да се прочиства от токсини много по-ефективно и може да гарантира подобряване на клетките за регенериране на косата. Естествената изворна вода е невероятен източник на силиций, който се натрупва в косата и я прави здрава и видимо по-силна. Хидратацията, заедно с балансираната диета, е най-доброто нещо, което можете да направите в уединението на своето домакинство.

Приложете домашно направена маска за коса

Интернет е пълен с рецепти за домашно приготвяне на маски за коса. Всички те са базирани на силното въздействие, което притежават естествените продукти. Основната част в домашно направената маска трябва да бъде зехтин, рициново масло, бадемово масло, мед или кокосово масло. Може да се сложат допълнителни добавки според нуждата и необходимостта: яйца (главно хранителният жълтък), лимонов сок, йогурт или кисело мляко, листа от коприва (свежи или изсушени) или мая. Всички тези съставки ще подсилят косата Ви, а комбинацията от тях в маска за коса може да има допълнителен ефект. Косата Ви ще бъде добре подхранена, блестяща и здрава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *