Козметични трикове, които ще улеснят живота на всяко момиче

unnamed-file.jpgСлагането на грим отнема време и всяко момиче го потвърждава. За щастие, съществуват трикове за грим, които могат да направят живота ни по-лесен. Нека видим как можем да си сложим изкуствени мигли, да почистим четките си за грим и да поемем контрол над косата си.

Как се слагат изкуствени мигли?

Слагането на всички тези ивици създава много проблеми. Понякога не можем да ги “притеглим” както трябва и да съвпаднат с формата на клепача. От една страна, те се придържат към кожата, но от друга страна се отклоняват от линията. Какво можем да направим? Изрежете изкуствените мигли на две или три части и ги прикачвайте отделно. Трябва да сте сигурни, че всички части са достатъчно близо една до друга. Ако това не проработи, добавете малко отделни изкуствени мигли.

Как да се погрижим за косата?

Бебешката коса, която расте на линията на косата, не е толкова гъвкава, колкото дългата коса. Ако искате да я срешите, използвайте стара (но чиста) четка за зъби със спрей за коса върху нея. Предпазването на къдриците също е проблем, с които се сблъскват момичетата. Има два начина да се справим с това. Първо, да кажем, че трябва да напръскате ръката си със спрей за коса и след това внимателно да я разрешите с пръстите на ръката. Другото решение е малко по-сложно и отнемащо време. Сложете малко гел на косата и се наклонете над купа с топла вода. Изчакайте, докато косата се подсили на парата.

Какво да правим с отлаганията на излишни сенки за очи?

Ако не искате да слагате пудра на места, където са паднали сенки за очи, тогава използвайте лепенки. Обвийте около пръстите и със лепещата страна съберете излишните сенки от бузите. Същата техника работи при излишно количество сенки върху клепачите, особено като сливането на цветовете не се е получило или сте сложили твърде много сенки. Може да използвате лепенка да почистите четките за грим. Плъзнете няколко пъти с мръсната част на четката върху лепещата част, за да се отървете от козметичния продукт и прахта. А Вие какви трикове за грим използвате?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *