Съвети за поддържане на маникюрени нокти

Красивите и добре поддържани нокти не винаги изискват посещение в маникюрният салон. Въпреки това, доста от нас имат проблеми с поддържане на ноктите си в перфектно състояние. Ние ще ви дадем някои съвети за поддържане на маникюрени нокти, без да се налага да се борите с бръснач или откъснати нокти.

Изберете правилните продукти

За да поддържате ноктите си здрави и издръжливи, е важно да изберете правилните продукти за грижа за ноктите. Винаги се стремете към продукти без съдържание на агресивни съставки, като формалдехид и толуен.

Използвайте ноктопластика

Ноктопластиката може да помогне за защита на вашите нокти от вредни външни влияния. Тя също така може да предотврати отпукването на ноктите и да поддържа цвета на лака по-дълго време.

Поддържайте кожата около ноктите

Ноктите също така трябва да се грижите и за кожата около тях. Използвайте хидратиращ крем за ръце, особено през зимата, когато кожата може бързо да изсъхне и да стане груба. Също така можете да използвате специален серум за кутикулите, за да подхраните кожата и да предотвратите образуването на пукнатини.

Носете ръкавици при почистване

Химикалите, които се съдържат в продуктите за почистване, могат сериозно да наранят ноктите ви. За да ги защитите, винаги носете ръкавици, когато използвате почистващи средства.

Възстановяване след маникюр

След всеки маникюр е важно да дадете на ноктите срок за възстановяване. Не използвайте лак веднага след премахването на предишния. Дайте на ноктите няколко дни почивка, преди да ги боядисате отново.

Пиляйте ноктите ви правилно

Когато пиляте ноктите, винаги почнете от боковите части към средата. Това ще препятства на отпукването и ще изравни ноктите ви. Избягвайте използването на метални пили, тъй като те могат да повредят ноктите ви. Вместо това изберете пила от стъкло или керамика.

Ноктите трябва да се хранят правилно

Също както кожата ви, ноктите също се нуждаят от подхранване. Изключително необходими са витамини A, C, D, E, както и витамини от B-комплекса, и минерали като цинк, желязо и калций.

Разклатете лака, а не го въртете

Преди употреба винаги разклащайте бутилката с лак, вместо да я въртите. Това ще помогне да се предотврати образуването на балончета във вашия маникюр.

Надяваме се, че нашите съвети за поддържане на маникюрени нокти ще са ви полезни. А който съвет ще пробвате първи?