DIY Методи за по-дълги и по-плътни мигли

Очите са огледалото на душата и няма нищо повече очарователно от по-дълги и по-плътни мигли. Изкуствените мигли могат да бъдат доста скъпи и неприятни, а постоянното нанасяне на спирала може да натовари миглите ви. За щастие, съществуват няколко естествени методи, които можете да пробвате сами вкъщи, за да удължите и уплътните миглите си.

Масаж на клепачите

Масажът на клепачите подпомага кръвообращението и подпомага растежа на миглите. Ето как да го направите: намажете пръстите си с малко касторово или розово масло и нежно масажирайте клепачите си на горе и надолу в продължение на около 5 минути всяка вечер преди да легнете.

Витамин Е

Витамин Е е изключително благоприятен за кожата и миглите. С ежедневно нанасяне на малко витамин Е масло върху миглите преди сън, можете значително да подобрите дължината и плътността на миглите си.

Зелен чай

Зеленият чай е богат на антиоксиданти, които могат да стимулират растежа на миглите. Пригответе силна варка зелен чай, оставете я да се охлади и след това я нанесете върху миглите си с чиста четка за мигли. Нека седи за 15 минути, след което изплакнете.

Алое вера

Алое вера е известна със своите възстановяващи и укрепващи свойства. Нежно нанесете гел от алое вера върху миглите си всяка вечер преди сън и ще забележите подобрение в дължината и плътността им с течение на времето.

Редовната поддръжка

Така като е жизнено важно да избягвате нощното спане с грим и редовно да почиствате лицето си. Това ще предотврати изсушаването и счупването на миглите.

Заключение

Няма нужда да разчитате на скъпи продукти или процедури, за да получите по-дълги и по-плътни мигли. С тези DIY методи, можете лесно да насърчите естествения растеж и здравето на миглите си вкъщи. Естествено, резултатите не се появяват веднага, така че бъдете търпеливи и консистентни в усилията си.

Не забравяйте, въпреки различните естествени методи, кажда жена е уникална и това, което работи за една, може да не работи за друга. Опитайте се да намерите най-подходящата процедура за вас и да я прилагате редовно. Бъдете търпеливи и скоро ще забележите промени в миглите си.