Как да различим фалшивите от оригиналните парфюми?

unnamed-file.jpgС много големи темпове топ марките производители на парфюми доживяват да видят фалшиви версии на своите продукти. Парфюмите са най-предпочитания фалшив продукт, затова е толкова проблемно да си купим оригинален. Много често можем да си вземем фалшив парфюм, дори от аптеки и парфюмерии на скъпа улица. За да се спестят пари от фалшиви продукти, трябва да знаете няколко неща за купуването на парфюми. Как да различим фалшивите от оригиналните парфюми?

#1 АДЕКВАТНА ЦЕНА

Не се заблуждавайте. Това е чиста логика, че парфюмите от скъпа марка няма да струват 1/3 от редовната им цена, защото тогава цената на продукцията ще бъде по-голяма от цената в магазина. Понякога се случва да си купим парфюми на специални цени, защото аптеките предлагат намаление на подобни продукти, въпреки че, учудващо ниските цени би трябвало да подбудят нашата бдителност.

#2 БАРКОД

Противно на видимото, черните баркодове на бял фон могат да кажат много за продукта, като страна на произход. Ако искате да купите оригинален парфюм от известна марка, трябва да знаете от къде идват тези продукти. Баркодът трябва да е в съответствие със страната на произход, защото френските парфюми винаги идват от Франция, те не са бутилирани в Азиатските държави. Първите номера на баркода са информация за страна на произход, например 30-37 е за Франция, 80-83 е за Италия.

#3 СЕРИЕН НОМЕР НА ПАРТИДАТА

Серийният номер на партидата е друго нещо, което може да помогне при различаването на фалшив от оригинален парфюм. На дъното на бутилката на оригиналния парфюма, обикновено е тънък, ясен етикет с правилно изписване (например, „Eau de Toilette 50 ml“), и до него има сериен номер на партидата. Всяка марка има свой уникален номер, състоящ се от няколко цифри и букви или само цифри.

#4 СТРАНА НА ПРОИЗХОД

Страната на произход може да бъде обозначена при надписването на опаковката. Оригиналните парфюми винаги имат тази информация върху кутията, например, Made in France. Всички парфюми с надписи като „London – Paris – NY“ изглеждат подозрително.

#5 ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОПАКОВКАТА

Опаковката има много информация, а няма много такава върху фалшивите парфюми. Оригиналните винаги имат информация за дата на производство, устойчивост, състав, и т.н. Фалшивите парфюми обикновено не съдържат такава информация.

#6 ПЛАСТМАСОВА ОБВИВКА НА ОПАКОВКАТА

Дори предпазното фолио на опаковката може да Ви даде информация, коята да помогне за разбирането кои парфюми са фалшиви и кои са оригинални. Може да започнете разпознаването с този елемент, защото оригиналните парфюми винаги имат фолио с идеално плосък бод, никога няма лепило. Лепеното фолио означава, че е фалшив.

#7 ЗАЩИТА ВЪТРЕ В КУТИЯТА

Съдържанието на оригиналните парфюми е не само шишенцето на парфюма, но също и запълването с рамка, която стабилизира парфюма в кутията. Фалшификаторите много често искат да спесят пари за тези рамки, така че може да разберете, че е фалшив, след като разклатите кутията и шишенцето удари вътрешните стени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *