Как да спим с мокра коса, за да изглеждаме зашеметяващо на сутринта?

unnamed-file.jpgКосата е атрибут на жената, нищо чудно, че се грижим за нея по много специален начин. Грижата за косата може да бъде отнемаща изключително много време практика, а понякога нямаме достатъчно време да го правим както трябва или да я сушим по правилен начин, след като я измием вечер. Фризьорът на модели, Creighton Bowman, разкри своите тайни за това как да спим с мокра коса, за да изглеждаме прекрасно на сутринта.

#1 Кажете “здравей” на сатена и коприната

Може би памучните чаршафи са причината за това косата ни да е толкова заплетена и трудна за разресване сутрин. Когато имате навик да си лягате с мокра коса, трябва да смените чаршафите със сатенени или копринени (по-евтина версия) или поне да смените възглавниците. Допълнителен плюс на сатена и коприната е тяхното огромно въздействие, когато става дума за предпазване от ранни белези на стареене.

#2 Не се страхувайте от кадифени ластици

Чували сме за това как връзването на косата е лошо, така че изглежда абсурдно идеята да я връзваме за цялата нощ. Но все пак, никой не говори за стегнатата опашка. Отпуснатата опашка или кокче на върха на главата не е толкова лошо нещо, ако го правите с меки кадифени ластици (или връзки от чорап). Ще предпази косата от заплитане и ще й придаде вълнист вид след разресване.

#3 Стегнатият кок не е чак толкова лоша идея

Стегнатата плитка през нощта може би е добра идея, но само ако е за малко, защото може да увреди кичурите. Вечер, мократа коса заплетена от кичурите в кока ще направи косата пухкава и вълниста на сутринта. По този начин постигате истински външен вид на калифорнийски сърфист. Ако искате да подобрите ефекта, напръскайте вързаните кичури с морска сол.

#4 Направете еко вълни

Влогърите с теми за красота ни окуражават да изоставим нагряването при прическите и ако е възможно да ги заменим с екологични методи на къдрене. Винаги е свързано със спането с мокра коса, която е вързана с ролки или кърпички и т.н. Трябва да намерите метод, който е най-подходящ за Вас и косата Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *