Перманентният грим става ли за Вас?

Перманентният грим е доста популярна процедура за разкрасяване. Все повече жени искат да изглеждат хубави и елегантни, както и да спестяват време сутрин. Въпреки това, дали тази процедура е добра за всеки? Вижте по-долу, дали може да си направите перманентен грим.unnamed-file.jpg

Какво представлява перманентният грим?

Перманентният грим е боядисване на определени зони на лицето със специален пигмент и тясно специализирано оборудване. Процедурата е подобна на татуиране; оцветителят се вкарва под кожата, за да подчертае контура на очите и устните. Така можем да направим линия на горните клепачи, да запълним дефицитните зони в челото и да очертаем устните. Трябва да се приготвите за факта, че това е скъпа и отнемаща време процедура. От друга страна, ефектът продължава около шест месеца. Въпреки това, веднага след процедурата (следващите няколко дни) може да усетите дискомфорт като болка, поява на точици, червенина и сълзене. Ако решите да се захванете с този грим, изберете професионален салон за красота. Специалистът, който няма достатъчно практика или опит с такива процедури може да избере грешен оцветител или да увреди кожата. Освен това, трябва да откриете кой може и кой не може да прави тази процедура.

За кого е подходящ перманентният грим?

Несъмнено перманентният грим помага да спестим време, особено когато сутрин бързаме за работа или училище. Благодарение на перманентния грим не трябва да рисувате линия на клепачите, да рисувате върху веждите си или да очертавате устните. Освен това ще изглеждате естествени и хубави. Специалистите по красота ще изберат правилната дебелина и дължина на линията според формата на клепача, но и правилния пигментен цвят за устните Ви. В допълнение, перманентният грим е подходящ както за млади момичета, така и за по-възрастни жени. Перманентните линии на клепачите или контур на устните са добър избор за активните жени – няма да е необходимо да премахват грима си преди всяка тренировка. Бъдете внимателни: ако сте алергични или имате чувствителна кожа, или пък алергия към някои съставки на пигмента, не трябва да се подлагате на процедура за перманентен грим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *