Почистване на лицето стъпка по стъпка. Правим ли го правилно?

Почистваме лицето си почти всеки ден и мислим, че няма нищо, което да ни изненада. Просто е – трябва да премахнем грима, за да се отървем от бактериите. Нещата се усложняват, когато трябва да избираме козметика за това, а имаме голям избор. Гел, тоник, вода, сапун? Какво трябва да изберем, за да почистим лицето ефективно? Как да почистваме кожата си?unnamed-file.jpg

Първо, ефективно премахване на грима

Първата стъпка към ефективно почистване е премахването на грима. Пазарът е пълен с всякакви типове козметика за това. Най-ефективна и сериозно препоръчвана е мицеларната вода, чийто активни съставки се свързват с грима, праха и себума, и почиства лицето не само от козметиката (дори водоустойчивата), но и от нечистия слой. Разбира се, винаги можем да използваме балсам или двуфазен продукт за премахване на грим.

Приложима е и техниката за премахване на грим и ефикасността й. Част от продукта трябва да се сложи върху памучен тампон и да се нанесе внимателно на лицето, избягвайки търкането (особено на клепачите и миглите). Почистете лицето много внимателно с памучен тампон и го задръжте за кратко върху клепачите, за да се разтвори гримът, така че да го премахнете с едно минаване на тампона по клепачите по посока на носа.

Второ, правилно измиване на лицето

Твърде много жени приключват вечерното почистване с премахване на грима. Може би липса на време, подходяща козметика или незнание. Продуктът за почистване на грим ще премахне само външния слой на мръсотията. След това лицето трябва да бъде измито с гел, за да почисти порите и да улесни абсорбцията.

Трето, скраб за лице

Понякога си заслужава да подпомагаме естествения процес на регенерация на епидермиса със скраб. Това е страхотен начин да подготвим кожата си за абсорбиране на подхранващи съставки. Скрабът е само опция, може да се прилага 1-2 пъти седмично.

Четвърто, балансирана грижа за кожата

Почистеното лице с отворени пори е много абсорбиращо. Най-добре ще е, ако кожата абсорбира всички подхранващи съставки, например от тоник. Тоникът ще възстанови естествения pH баланс на кожата, ще свие порите и ще гарантира матова кожа (много важно за хора с мазна кожа и акне). В този момент може да сложите овлажняващ крем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *