Рецепти за подмладяващи маски за лице и шия

Всяка жена мечтае за блестящ, млад тен. За нещастие, с годините е по-трудно да се поддържате в добра форма. Определя се от много фактори, включително прекомерното излагане на кожата на слънчева светлина, употребата на инвазивна козметика, нездравословната диета или хормоналните промени. Състоянието и видът на кожата ще бъдат подсилени от подмладяващи лицето и шията маски. По-долу ще намерите лесни и ефективни рецепти за домашни DIY маски за лице.

Готови маски за лице и шия

Пазарът за козметика предлага много специализирани маски за грижа за кожата на лице и шия, които ефективно регенерират клетките и предотвратяват загубата на младешки вид. За нещастие, повечето от тях са извън обхвата на средностатистическия клиент, защото цената им е много високо. За щастие, в много случаи, природата предлага алтернативни решения за скъпа козметика.

Подмладяваща маска за лице, базирана на мед, кисело мляко и лимон – рецепта

Тази силна подмладяваща маска за лица действа добре, независимо от типа кожа. Мед, кисело мляко и лимон създават бомба при грижата за кожата:

  • медът овлажнява кожата и подобрява блясъка ѝ
  • киселото мляко съдържа млечна киселина, благодарение на която премахва мъртви кожни клетки и в резултат, се бори с признаците на стареене,
  • лимонът изсветлява тена и изравнява цвета му, така че избелва дефектите и намалява белезите.

Съставки:

  • 3 чаени лъжици мед,
  • половин чаша натурално кисело мляко,
  • 5 капки лимон.

Насоки:

Сложете всички съставки в едно ястие и ги смесете изцяло, тогава нанесете на лицето си и оставете за 20 минути. Маската трябва да се използва два пъти на седмица.

За да се трансформира маската в ексфолираща скраб, просто добавете 2 чаени лъжици овесени ядки и я масажирайте в лицевата кожа с кръгообразни движения.

Подмладяваща и стягаща маска за лице – рецепта 

Ако сте останали с впечатлението, че на кожата Ви ѝ липсва еластичност и стегнатост, маската от овесени ядки и мед ще я стегне и възстанови младежкия си вид.

Съставки:

  • 2 чаени лъжици овесени ядки,
  • 1 супена лъжица мед

Насоки:

Смесете двете съставки и нанесете с нежни, кръгообразни движения на лицето. Оставете я за около четвърт час, тогава измийте със студена вода.

Подмладяваща маска за кожата на шията – рецепта 

Шията принадлежи на тези части на тялото, които са загубили стегнатостта и гъвкавостта си най-бързо. Ако забележите първите признаци на стареене по повърхността на шията, ползвайте маска, която ще я овлажни, стегне и подмлади.

Съставки:

– 2 чаени лъжици натурален мед,
– 2 яйчени жълтъка,
– 2 чаени лъжици зехтин.

Насоки:

Сложете всички съставки в купа и ги смесете изцяло, тогава нанесете маската на почистената кожа на шията. Нежно масажирайте с кръгообразни движения, оставете за 15 минути, тогава измийте със студена вода.

Маска за лице и шия с авокадо – рецепта

Авокадото има подхранващи и овлажняващи свойства, ето защо маската, направена от този плод ще стегне и хидратира кожата Ви. Ефектите на нанасянето ѝ са отлични, получавате здрава и бляскава кожа.

Съставки:

  • половин чаша мед,
  • зряло авокадо.

Насоки:

Смачкайте меката част на авокадото с вилица, смесете я с мед и я блиндирайте, докато получите консистенция на паста. Тогава нанесете маската на лицето и врата, оставете я за 20 минути. След това изцяло измийте лицето и шията си със студена вода. Маската трябва да се нанася два пъти седмично.

Стягаща маска за лице с яйца – рецепта

Яйцата съдържат витамин A, D, E и група B, благодарение на които кожата е бляскава и гладка. Яйчената маска естествено ще стегне кожата и ще изглади бръчките, водейки до младежки вид.

Съставки:

– белтък на яйце,
– чаена лъжица мед.

Насоки:

Разбийте белтъка на яйцето, после добавете леко затоплена чаена лъжица мед към него и смесете изцяло. Тогава навлажнете лицето си с хладка вода, нанесете маската и я оставете 15 минути. След това време измийте кожата си със студена вода. Маската трябва да се използва по два пъти на седмица.

Подмладяваща лицето маска, базирана на мед – рецепта 

Вече споменахме полезните свойства на меда и яйцето. Другият компонент от тази маска, зехтинът от грозде, помита свободните радикали, предотвратява стареенето на кожата и минимизира вредните ефекти на слънчевата радиация на кожата. В допълнение, има положителен ефект върху капилярите, защото укрепва кръвоносните съдове и предотвратява образуването на разширени вени.

Съставки:

– 2 супени лъжици натурален пчелен мед,
– яйце,
– супена лъжица зехтин,
– супена лъжица зехтин от грозде.

Насоки:

Смачкайте яйцето и отделете жълтъка от белтъка. Към купата с яйчени жълтъци добавете мед и започнете да стържете веществото, докато не получите гладка консистенция. Добавете зехтин и зехтин от грозде, после разбъркайте изцяло. Разбийте яйчените белтъци във втора купа и тогава я сложете в маса яйчени жълтъци и нежно ги смесете заедно.

Нанесете маската на почистено лице и я оставете за максимум 30 минути, после измийте със студена вода. Тогава нанесете щедро количество хранителен крем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *