Всичко за растежа и поддържането на миглите

Всички жени мечтаят за гъсти, дълги и извити мигли. Миглите имат важна роля –дефинират очите, придават им изразност и ни карат да изглеждаме свежи, бодри и естествено красиви. Днес ще разгледаме няколко метода и продукта за подобряване на растежа и поддържането на миглите.

Как работи растежа на миглите?

Миглите, подобно на всички други коси по тялото ни, преминават през различни стадии на растене. Средно време за израстване на мигла е приблизително два месеца, но възстановяването й при падане обикновено отнема около шест месеца.

Методи за стимулиране на растежа на миглите

(discuss different techniques – massage, oils, vitamins etc.) Употребата на различни маслца за стимулиране на растежа на миглите е популярен начин за подобряване на техния вид. Касторово масло, например, е отличен избор за подхранване и стимулация на растежа на миглите. Други масла, които могат да помогнат са маслото от кокос, бадем и жожоба.

Как също можем да поддържаме миглите здрави?

Спомагателни продукти като балсами и сироватки може да бъдат полезни, ако искате да поддържате своите мигли в най-добрата форма. Освен това, редовното почистване на лицето, изключително важно е да сваляте всичката грим от очите си преди сън, като по този начин предотвратявате падането на вашите мигли.

Какво да избегнаваме?

Неправилен грим или почистване на грима може да доведе до загуба на мигли, както и продукти с твърде агресивни съставки. Също така, изкуствените мигли могат да доведат до увреждане на вашите натурални мигли, така че съобразете добре използването им.

В заключение

Важно е да осъзнаем, че красотата иде отвътре и здравословното хранене, съчетано с грижа за себе си, е от съществено значение за здрави и красиви мигли. Приемайте правилните храни, пийте достатъчно вода, отделяйте време за релакс, и няма да се нуждаете от допълнителни продукти, за да постигнете желаните резултати.