Как да се грижим за чувствителна към акне и себорея кожа?

Борбата с акне и себорея изисква постоянна грижа. За да запазиш чиста и много здрава кожа, трябва да се съблюдат лесни за прилагане правила. В следните редове ще ви покажем най-добрите методи за защита и поддържане на акне-чувствителна и себорея кожа.

1. Избягвайте продуктите със силна химикали

Както и да е, искаме да имаме много актуална и много здрава кожа. И ако си създали рутина за грижа за кожата, е добре да знаете дали продуктите които използвате наистина са добри за вашата кожа. Особено ако имате акне-чувствителна или себорея кожа, трябва да избягвате продукти силно наситени с химически съставки, които могат да ви навредят. Грешката е, че много от продуктите, които използваме днес за грижа за кожата съдържат химически съставки, които затрудняват кръвообращението и нарушават равновесието на кожата.

2. Използвайте дистилирана вода

Дистилираната вода е изключително полезна за здравата кожа, тъй като намалява риска от бактериални инфекции. Използвайте дистилирана или умиротворена вода – твърде твърдите води носят химическите съставки минерали като магнезий, калций и натрий, които сме вярни, че не допринасят за здравата кожа.

3. Прилагайте органичен слънцезащитен крем

Ползата на органичен слънцезащитен крем за акне-чувствителна или себорея кожа е необходима. Трябва да бъде приложена веднъж на ден, преди да излезете на улицата и да се поддържа разтоварването на кожата, макар и да не се губят мигове в слънцето. Най-добрите слънцезащитени продукти са тези с най-малко хемически съставки.

4. Използвайте правилното дрехи и опилки

При избора на опилки и дрехи за акне-чувствителна и себорея кожа, трябва да се използват само бавно техники, например пера на меха и шерстени цепочки. Техниките трябва да са свързани с плътни платна