Организация и съхранение на грим

Любителите на грим знаят колко може да бъде предизвикателство да поддържат грима организиран и лесен за използване. В тази публикация ще споделяме някои от опитите си с организацията и съхранението на грим, за да помогнем на всички гримьори там извън.

Използвайте акрилни организатори

Акрилните организатори са едно от най-популярните решения за съхранение на грим. Те са леки, издръжливи и трайни, а най-важното е, че позволяват да видите всички продукти съхранявани в тях.

Съхранявайте сходни продукти заедно

Опитайте се да съхранявате подобни продукти заедно по начин, който е смислен и удобен за вас. Например, можете да ги сортирате по вид (червила, фон-дьо-тени, очни сенки и т.н.), по последователност на използване или по марка. Това ще ви помогне да намерите бързо това, от което се нуждаете, и ще ви спести време.

Използвайте кутии за обувки

Кутиите за обувки могат да са чудесно място за съхранение на елементи от грим. Те могат да бъдат поставени на шкафа, под леглото или на друго подходящо място. Също така, те са перфектни за съхранение на палитри и други по-големи продукти за грим.

Опитайте се да използвате магнитни дъски

Магнитните дъски могат да бъдат много удобни за съхранение на грим, особено ако имате ограничено пространство. Можете да поставите магнити на долната страна на продуктите за грим и да ги прикрепите към дъската. Това ще позволи не само да виждате всички продукти директно, но също така ще ги държи прочи от всякакви загуби.

Използвайте делен отделения или кутии

Делените отделения или кутии са чудесен начин да организирате продуктите за грим, особено ако имате много малки елементи. Те ви позволяват да разделите продуктите по вид, форма или цвят и да ги съхранявате заедно в лесно достъпни отделения.

В крайна сметка, подходящото решение за вас ще зависи от количеството грим, което имате, от това как го използвате, и от пространството, с което разполагате. Така че слушайте съветите в тази публикация, но не страхувайте да ги адаптирате към вашите нужди.