Увеличаване на обема на косата

Volumizing Hair

Ако винаги сте искали да имате гъста, обемиста коса, тогава сте на правилното място. В настоящата публикация ще ви разкажем за някои от най-добрите техники и продукти за увеличаване на обема на косата.

Разберете какво придава обем на косата

Обемът на косата се постига когато корените на косата са повдигнати и има достатъчно пространство между кичурите, за да се създаде илюзията за повече коса. Това обикновено се постига с помощта на стилизиращи продукти и техники на сушене.

Някои от най-ефективните начини за увеличаване на обема на косата включват:

  • Използване на продукти за обем: има много продукти на пазара, които обещават да увеличат обема на вашата коса. Те включват шампоани за обем, балсами, спрейове за обем и прах за коса.
  • Техники за сушене: обемът често се постига чрез сушене на косата с главата надолу или използване на округла четка за създаване на извивки и обем.
  • Използвайте хит: когато използвате къдреж, винаги започвайте от корените на косата и работете към краищата.
  • Вързване на косата горе: това може да бъде много ефективен начин за създаване на обем, особено ако имате по-тънка коса.

Какво да търсите при избор на продукти за обем

Има много продукти на пазара, които обещават да увеличат обема на косата. Но какво трябва да търсите при избора на такъв продукт? Ето няколко важни характеристики:

  • Необходимо е продуктът да е лек и да не оставя следи върху косата.
  • Той трябва да има силна държка, за да може да поддържа косата в повдигнато положение през целия ден.
  • Предпочитайте продукти без сулфати и парабени, тъй като те могат да доведат до натрупване и да направят косата тежка и безжизнена.

Заключение

Докато естествената текстура и плътност на косата ви може да определят колко обем можете да постигнете, има много техники и продукти, които могат да помогнат. Без значение дали използвате шампоан за обем, спрей или техника за сушене, важно е да експериментирате и да откриете какво работи най-добре за вашата коса.