Кератинови маски за коса, които спасяват увредената и изтощена коса

Косата ви е увредена и заради това търсите нещо, което да я спаси? Преди да посетите фризьора и да чуете: ,,Трябва да подстрижем косата късо“, опитайте маска с кератин. С продуктите, описани по-долу, най-накрая ще подсилите косата и ще й възвърнете блясъка.

Все пак, преди да преминете към списъка на най-популярните и добри кератинови маски, съветваме ви да научите малко за грижата за сухата и увредена коса. Какви продукти са направени за наелектризирана коса? Какво трябва да имате предвид, докато пазарувате за козметика за коса? Как трябва да нанесете маска за коса, за да получите добри резултати? Всичко това е важно, следователно продължавайте да четете.

Маска за суха и увредена коса

Хидратиране и възстановяване са две неща, от които сухата и увредена коса се нуждае най-много, следователно търсенето на регенериращи косата продукти, има логика. Маските за коса са най-добрият избор, тъй като ключовите им качества – обратно на балсамите – помагат с възстановяването на вътрешността на косъма, така че са ефикасни. Колкото по-скоро започнете да третирате кичурите редовно с маска, толкова по-добре. Струва си обаче да се разбере, че добрата маска за коса, справяща се с увреждането, трябва да съдържа 2 от най-важните неща: прост състав и висока концентрация на веществата, отговорни за интензивно възстановяване. Това означава, че маската с кератин и/или пептиди е най-добрият избор за увредената и наелектризираната коса.

Съставки, които само най-добрите маски за коса с кератин съдържат

Ето списък с веществата, които са използвани само в най-добрите маски, направени за увредени кичури. Защо? Тъй като това са съставките, които доказано успяват да възстановят повредите и да подобрят естествената красота на косата.

  • Кератин – мощен протеин, който успява да възстанови и премахне увреждането в косъма.
  • Коприна – протеин, който подсилва и изглажда косата.
  • Пантенол – увеличава нивата на хидратация, защитава и съживява кичурите.
  • Арганово масло – растително масло, което намалява накъсването и възстановява косъма по цялата дължина.
  • Масло от семена на памук – възстановява краищата на косата.
  • Рициново масло – подсилва фоликулите и предотвратява косопада.
  • Пептиди – реконструира косъма и подобрява устойчивостта.

Очевидно, трудно е да намерите маска за коса, която да е направена с всички горепосочени вещества. Имайки това предвид, потърсете някои от съставките. С други думи, ако маската, която държите в ръцете си съдържа някои от споменатите вещества, твърде възможно е да работи чудесно върху увредени кичури. Струва си да я тествате!

Има ли значение какъв тип кератинов протеин е използван в маската за коса?

АБСОЛЮТНО! Ако търсите добра маска за коса, за да възстановите увредената коса, трябва да проверите вида кератинов протеин, който се съдържа. Най-добрите резултати са създадени от кератин, който е хидролизиран, но този протеин успява да достигне до по-надълбоко, успявайки да възстанови косъма отвътре. Очевидно, би било по-добре, ако продуктът съдържа кератин не просто някаква форма протеин, подобен на кератин, който доказано доставя подобни ефекти. Препоръчително е и да проверите колко кератин е добавен в продукта. За по-ясно, ако кератинът е поставен в списъка със съставките на последно място, това означава, че маската съдържа само следи от този ценен протеин, тоест няма да може да предложи дълбоко възстановяване.

Кератинова маска за коса – упътване за употреба

Докато анализирахме кератиновата маска като продукт за косата, има едно нещо, свързано с правилното нанасяне, което трябва да се спомене. Като цяло кератиновата маска за коса, не трябва да се нанася ежедневно, тъй като този продукт е достатъчно силен, за да се използва веднъж на всеки 1-2 седмици, за да отговори на търсенето на съставки, които възстановяват косата. В допълнение, маските за увредени кичури трябва да се разпределят по мократа коса (но тя трябва да е леко подсушена!) и да се сложи топла хавлиена кърпа, която подсилва ефекта. Най-добре би било да изложите кичурите на кератинова процедура у дома!

Най-добрите маски за коса с кератин

Време е да сравним най-популярните кератинови маски за коса през последните месеци. Ето топ маските с кератин за увредена и прекалено третирана коса. Коя трябва да изберете? Вижте кратките описания и изберете коя е най-добрата вашата коса.

Кератинова маска за коса Nanoil

Кератинова маска за коса Nanoil

Без съмнение този продукт за коса предлага най-силния ефект под формата на дълбоко възстановяване. Защо? Тъй като комбинира хидролизиран кератин и пантенол, който е ценен про витамин В5. Текстурата на маската за коса е гладка, лека и стига за дълго време, както и ухае прекрасно, но най-вече работи страхотно. Само след едно използване Nanoil Keratin Hair Mask прави косата лесна за разресване и устойчива на наелектризирване. С всяка седмица тя става по-силна, устойчива и без увреждане. Това е най-добрата възстановяваща маска както за капризни потребители, така и за тези, които търсят малко по-евтин продукт.

уебсайт на продукта: www.nanoil.bg

Маска за коса Kérastase Résistance

По-скъпа, но също толкова интересна е маската от Kérastase, направена за слаба, увредена и цъфтяща коса. Тя е направена с про-кератин, серамиди и съставки, отговорни за премахване на увреждането в кичурите. Ще получите желаните резултати при едно условие – трябва да използвате редовно Kérastase Résistance Masque Force Architecte. Тази кератинова маска подхранва, изглажда и подсилва косата, карайки я да изглежда по-красива и лесна за стилизиране. Струва си да се спомене, че този продукт предотвратява увреждането и ограничава цъфтящите краища.

Маска, защитаваща от топлина, Montibello Keratin Force

Тази маска за коса от серията на NaturTech е добър избор за слаба, увредена, тънка и деликатна коса. Освен кератин, таргетиращ празнините в структурата на косъма, за да ги запълни, тази маска съдържа и протеини на растителна основа, въглехидрати, извлечени от гума гуар и други вещества, справящи се с чупливостта. Тази маска стимулира възстановяването на кичурите, изглажда кутикулите, подсилва, подобрява устойчивостта към повреди. Използвана редовно след шампоана, Montibello Keratin Force Biomimetic Complex възвръща красивия блясък, гладкостта и устойчивостта на кичурите.

Кератинова маска за коса Schwarzkopf BlondMe

Без съмнение изрусената коса се нуждае от допълнителна помощ и подсилване. По време на този процес на промяна на цвета, натуралните връзки в косъма се увреждат – ето защо русата коса често е суха, тънка и чуплива. Кератиновата маска от Schwarzkopf от серията BlondMe комбинира основния протеин на косъма с магнезиев цитрат, за да създаде силно дуо, отговорно за възстановяването на наелектризираната коса. Това наистина е интересно предложение, направено главно за руса, изрусена и боядисвана коса, което може да се използва от всички, които имат кичури, нуждаещи се от малко възстановяване.

Кератинова маска за коса CocoChoco

CocoChoco изглежда е малко по-малко популярна кератинова маска, която дарява с добри резултати. Очевидно, това не е продукт с един компонент, тоест кератинът е комбиниран с комплекс от дълбоко хидратиращи вещества, които не само възстановяват, но и предотвратяват дехидратацията. Тази формула е подходяща за прекалено третираната, наелектризирана и слаба коса – те оставят кичурите по-гладки, устойчиви и подхранени. Тъй като тази маска е доста гъста, този продукт може да не предостави задоволяващ ефект при тънка и лишена от обем коса. Това не е и особено евтина маска.

Възстановяваща маска L’biotica Keratin

L’biotica Keratin изглежда, че е най-добрият избор за тези, които смятат ниската цена за най-важен фактор. Освен възстановяващ кератин, тази маска съдържа и екстракт от семена на амарантус, както и серамиди, които подсилват кичурите. Въпреки че това не е напълно натурален продукт, той е ефективен. Той премахва увреждането в косъма и предотвратява загубата на вода, като това е причината да видите разликата във външния вид в косата, ако продължите да използвате L’Biotica Keratin Mask няколко седмици. Кичурите трябва да изглеждат и по-здрави.

Маска за увредена коса ArganiCare

Кератинът може да бъде открит в ArganiCare Keratin Hair Mask, което е възстановяващ повредите продукт, оставящ косата по-бляскава и гладка. Освен хидролизиран кератин, тя съдържа и пантенол, масло от семена на грозде, добре познатото арганово масло и Берейн (осигуряващ хидратация). Това е интересно предложение за подхранване и подобряване на състоянието на сухата, увредена и скучна коса. Леката формула възстановява, подхранва, хидратира и осигурява защита от корените до върховете. Големият размер е още един плюс на продукта.