Как олиото от авокадо може да даде здрави и блестящи коси

Днес авокадо използваме за готвенето и менютата ни, но трябва да знаете, че това мощно зеле има много допълнителни ползи за здравето и косата. Обикновено, в последно време хората имат вече знание за предимствата, които предлага авокадо олиото за вашата коса. Това вид мазнини носи много добра новина за онези с пострадали влакна. Олиото от авокадо може да се намери готово върху пазара, но с малко информация по темата можете бързо да го направите и сами дома. Нека да разберем подробно това златно масло и защо то трябва да го добавите в режима на защита на вашата коса.

Какво прави авокадо олиото за бляскава и здрава коса?

Добре олиото от авокадо е богато на маслосъдържателни масти и магнезия, които са отговорни за дълбоко хранене и увлажняване на косата. Съдържа също и маслосъдържащи вещества, антиоксиданти и витамини, които помагат да се избегнат пречките, свързани с изпаряването на косата. Помислите за авокадо олиото като защитна маска против нощна и дневна химическа обработка, мрежата на бръснене и слънце. В добавка към предотвратяването на негативното въздишане, олиото от авокадо също може да повиши еластичността на косата, така че да разкатят и поддържат много по-дълъг често бръснене.

Как да го използваме

Нощно олио от авокадо е най-добрият начин да защитите косата Ви и да я надградите. Нощната програма е различна от дневната, тъй като през нощта косметичните продукти блокират влагата, която ще успеете да въоръжите до утре. За да използвате олиото от авокадо през нощта, него може да се приложи веднага след душа, варирайки дозата според типа на косата, но не прилагайте го близо до корена. Последното, което трябва да направите, преди да отидете на сън, е да използвате друг тип косметика без алкохол или със съставка използвана за маскиране на косата. Ако правите, когато е