Оцветяване и избелване на вежди – новата модна ‘химия’

Подчертаване на веждите може да промени изцяло вашия образ. Оцветяването на веждите и избелването става все по-популярно. Днес, ние ще поговорим точно за тези две процедури.

Защо хората избират оцветяване или избелване на веждите?

Оцветяването на веждите е процес, при който се налага боя, за да се промени тяхната цвят. Тази процедура е особено популярна при жените, които са по-седи или имат по-леки вежди. Оцветяване на веждите може да даде по-дълбока и по-пълна форма на веждите и да подобри общия ви вид.

Напротив, избелването на веждите използва химикали, за да изсветли естествения цвят на веждите. Тази процедура е често избирана от жени, които предпочитат по-лек, по-натурален вид на веждите или искат да опитат светла и модерна нова визия.

Важни точки преди да започнете

Естествено, преди да промените цвета на веждите си, има някои фактори, които трябва да бъдат взети под внимание. Например, формата на веждите ви, цвета на кожата и цвета на вашата коса. Също така, е важно да разбирате, че или оцветяването, или избелването, клонят към постепенна промяна по-скоро, отколкото драстична промяна.

Процесът на оцветяване и избелване на вежди

Разбира се, процесите на оцветяване и избелване на веждите са различни. Оцветяването на веждите обикновено включва прилагането на боя директно върху веждите, като се използва специална четка. Резултатите обикновено започват да се появяват в рамките на няколко минути, като крайният цвят на веждите зависи от силата на боята и продължителността на нейното оставане.

Избелването на веждите, от друга страна, изисква внимателно премахване на боята с мека кърпа след като е била нанесена за определен период от време. След процедурата, веждите обикновено изглеждат значително по-светли, което може да бъде перфектно за жени, които предпочитат по-естествен и по-лек образ.

Заключение

С равномерно оцветяване или избелване, вие можете да промените своя образ и да добавите ново измерение към вашите вежди. Без значение дали целта ви е да подсилите дълбоките и тъмни вежди или да избелите леките и естествени вежди, важно е да се консултирате с професионален козметик или специализиран в тази област, преди да прилагате каквито и да е химикали.