Режими за грижа за кожата у дома

Въведение

Всяка жена иска да изглежда прекрасно и носи натрупания ум и знания от дългогодишния опит и експериментиране с различни средства и ефективността на техните активни вещества. Грижата за кожата не е само приятна ритуал, но и задължително изискване, ако искаме да поддържаме кожата си здрава и красива.

Съвети за грижа за кожата у дома

Измиване на лицето

Измиването на лицето е важна стъпка от процедурата за грижа за кожата. То трябва да се прави два пъти на ден, сутрин и вечер. Използвайте гел или крем за измиване, подходящ за вашата кожа.

Почистване на кожата

Кожата трябва да се почиства веднъж или два пъти седмично, в зависимост от типа и състоянието й. Има много варианти за почистващи маски и пилинги, включително природни и домашни.

Тонизиране

Тонизирането на кожата е важна стъпка, която не трябва да пропускаме. Тонерът помага за възстановяване на естествения pH на кожата и подготвя кожата за следващите стъпки от грижата.

Влажнени

Важно е да поддържаме кожата на лицето хидратирана. Използвайте дневен и нощен крем, подходящи за вашия тип кожа.

Защита на кожата

Приложете слънцезащитен продукт всяка сутрин, дори през зимата или когато сте вътре през повечето части на деня. Вредните UV лъчи на слънцето могат да причинят повреди на кожата, дори и през облачни дни.

Домашни рецепти за грижа за кожата

В допълнение към спазването на добрия режим за грижа за кожата, можете да пробвате и някои домашни рецепти.

Маска за лице с мед и овесени ядки

Тази маска е подходяща за всеки тип кожа. Просто смесете равни части мед и овесени ядки и нанесете на лицето. Измийте след 15-20 минути.

Маска за лице с авокадо

Авокадото е богато на витамини и здравословни мазнини, които дълбоко хидратират кожата. Смешете половин авокадо, жълтък и супена лъжица мед. Нанесете и оставете за 20 минути, след това измийте.

Заключение

За най-добри резултати, е важно да спазваме режим за грижа за кожата всеки ден. С правилното отношение и подходящи продукти, всички можем да имаме здрава и сияйна кожа.